Diferencia entre revisiones de «Catalán/Respuestas de la tercera lección»

Contenido eliminado Contenido añadido
m Revertidos los cambios de 88.15.238.63 (disc.) a la última edición de Invadibot
Línea 1:
==Primer exercici==
 
#'''Nosaltres pensem en tu sovint.<ref>#Jo canto òpera.#Ella és andalusa i també parla català perquè estudia a Mallorca.#La papallona vola.#Vosaltres necessiteu un cotxe?#Vostès agafeu l'avió avui.#Tu treballes quatre hores el dia.#Antoni cuina tots els divendres un arròs amb fesols i naps.#Nosaltres sempre deixem les sabates al menjador.#Elles es queixen que tu arribes sempre tard.#Carolina i Vicenç dibuixen un carrer d'Alacant.#Maria pinta les parets del passadís.#Quan tu tornes el llibre de física m'avises#El nivell de la mar '</ref>''augmenta en aquesta platja tots els anys.
#Nosaltres pensem en tu sovint.
#Jo no trob'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita''''''Texto en negrita''''''''''''''''''''''''''''''o el paraigua enlloc.
#Jo canto òpera.
#Ella és andalusa i també parla català perquè estudia a Mallorca.
#La papallona vola.
#Vosaltres necessiteu un cotxe?
#Vostès agafeu l'avió avui.
#Tu treballes quatre hores el dia.
#Antoni cuina tots els divendres un arròs amb fesols i naps.
#Nosaltres sempre deixem les sabates al menjador.
#Elles es queixen que tu arribes sempre tard.
#Carolina i Vicenç dibuixen un carrer d'Alacant.
#Maria pinta les parets del passadís.
#Quan tu tornes el llibre de física m'avises
#El nivell de la mar augmenta en aquesta platja tots els anys.
#Jo no trobo el paraigua enlloc.
 
Nota. En la frase tercera, la sílaba tónica de las tres personas del singular y la tercera del plural del presente de indicativo de estudiar en catalán es -di- [es-tu-'''di'''-a] mientras que en castellano se pronuncia [es-'''tu'''-dia]. Esto ocurre en los verbos acabados en -iar: jo pre'''mi'''o, tu anun'''ci'''es, ell can'''vi'''a, elles co'''pi'''en.'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita'''''''''Texto en negrita''''''Texto en negrita''''''''''''
 
==Segon exercici==